čtvrtek 13. února 2014

Dřep

Dřep (squat) je snad nejstarší cvik vůbec a důvodů proč dřepovat je opravdu hodně. Správně provedený dřep posílí až 200 svalů! Při dřepování posílíte lýtka, stehna, zpevníte zadek ale zapojí se i záda a břicho.



Spousta lidí říká, že nemohou dřepovat, protože mají špatná kolena. Ale je tomu opravdu tak?
Naopak! Dřepy zpevní svaly kolem kloubů, což zvýší jejich ochranu proti bolesti. Když dřep dobře provedeme, na kolena to bude mít jen ten nejlepší účinek.



Při dřepování si musíme pamatovat jedno důležité pravidlo:
Kolena nesmí jít moc dopředu. Nedovolte, aby byla vaše kolena před špičkami chodidel. Nemějte shrbená záda a hlavu mějte v přirozené poloze.



takhle by měl správný squat vypadat

30 Days Squat Challenge

Kdo by tuto výzvu neznal? I já jsem si výzvu zkusila a výsledky byly znát! 30 dní, přes 3 tisíce dřepů, 7 dní oddychu. Odměnou vám bude 1 nové pozadí - tak proč to nezkusit! :) 


Nemusíte zrovna odcvičit celou 30 denní výzvu, aby jste měli super pozadí. Stačí dřepy zařadit do každodenního cvičení a výsledky se určitě dostaví. Pro mě je dřep jeden z mých oblíbených cviků a zařazuji je do workoutů často. 

Malá motivace... 



Mějte se krásně! Jo, a dřepujte! 
pá, Anet

1 komentář:

  1. jooo přesně tak! Dřepovat dřepovat! :) Miluju tu bolest nohou, když si dřepuju.. jé at už je zítřek a já dám zase nožičkám pěkně zabrat! :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji!